Wave-line

Omgeving van Camping de Duindoorn

De camping ligt in de duinen van IJmuiden aan Zee een paar kilometer boven Zandvoort. De geweldige natuur van het aangrenzende Nationaal Park Zuid-Kennemerland biedt alle vrijheid om te fietsen of te wandelen. 

 

Uiteraard behoort een dagje strand ook tot de mogelijkheden. Hier kunt u bijvoorbeeld met uw kinderen joekels van zandkastelen bouwen, actief watersporten, gewoon lekker uitwaaien en vissen op de Zuidpier of vissersboot. Iets verderop kunt u naar de havens, het Noordzeekanaal en de zeesluizen!

 

Een dagje cultuur doet u in de nabijgelegen steden Alkmaar, Amsterdam en Haarlem, steden die voldoende cultuur en vertier bieden aan zelfs de meest veeleisende vakantieganger. 

 

Bij de ingang van de camping is er een halte voor openbaar vervoer.  Bus 382 gaat richting Amsterdam ( eindhalte Sloterdijk ), u kunt dan bus 22 nemen naar het centraal Station. En bus 385 gaat richting Haarlem station.

 

Kleinschaliger zijn de schilderachtige dorpjes Zandvoort, Bloemendaal, Oud-Velsen, Santpoort of Wijk aan Zee.

Op de dagen dat het weer zich niet leent om buiten te zijn, hebben wij bij de receptie toeristische folders. In de weekenden kunt u naar de Beverwijkse Bazaar in Beverwijk (europa’s grootste overdekte weekendmarkt). 

 

Een impressie van het strand nabij onze camping vind u op de pagina van www.ijmuidenaanzee.nl

 

IJmuiden
Meer informatie over IJmuiden aan zee, het bunkermuseum e.d. vindt u ook op de pagina www.ijmuidenactueel.nl

 

Fietsroutes
Camping De Duindoorn is uitstekend gelegen voor de liefhebbers van fietstochten. In de veelzijdige en mooie omgeving leiden de fietsroutes u door duinen, langs de kust en door de bossen. Het landschap is afwisselend en uitstekend geschikt voor een prachtige fietstocht. Bij ons is het ook mogelijk om fietsen te huren bij de receptie.

ijmuiden.nl/wandelenenfietsen Wandelen
De omgeving van de camping is een wandelgebied bij uitstek. Wanneer u wandelt zal de omgeving ongetwijfeld indruk op u maken.

 

Vissen
U kunt zelf vissen op de Zuidpier of sportvissen op een boot.